Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi


Tavuk göğsü nasıl yapılır?

Tavuk göğsü malzemeleri ;
Yarım paket margarin
1 litre süt
3 kahve fincanı un

3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı veya falım sade sakız


Tavuk göğsü tarifi;

Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum. Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Sütü yavaş yavaş ekliyorum, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyorum. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyorum ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyorum, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum. Afiyet olsun...




Anahtar kelimeler:kolay tavuk göğsü, oktay usta, oktay usta pasta tarifleri, oktay usta tavuk göğsü, oktay usta tavuk göğsü tarifi, resimli pasta tarifleri, resimli tavuk göğsü, resimli tavuk göğsü tarifi, tatlı tarifi, tavuk göğsü, tavuk göğsü nasıl yapılır, tavuk göğsü nasıl yapılır oktay usta, tavuk göğsü oktay usta, tavuk göğsü tarifi, tavuk göğsü tatlısı,tavuk göğsünün yapılışı, yalancı tavuk göğsü,tavuk göğsü yapılışı, tavuk göğsü tatlı, tavuk gogsu tarifleri, tavuk göğsü oktay usta,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder